Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Østrigsk vin

Durnberg_700x148

Vin fra Østrig

Østrig er delt op i fire vinregioner med 16 distrikter. I Wachau som ligger nær Wien produceres tørre vine, mens der i og omkring Neusiedler See er et fugtigere klima som fremmer ædel råddenskab og dermed giver muligheden for at lave fine søde vine.

Viden om vinavl og drue avl har en lang tradition i Østrig. Faktisk har det længe været støttet af Forbundsrepublikken Institut for vinavl og Pomology på Klosterneuburg, som fejrede sit 150 års fødselsdag i oktober 2010. Det er den ældste voksende vinskole i verden.

Østrig fremstiller ca. 3 mio. hl vin om året fra et areal på ca. 55.000 ha. De meste vin fra Østrig er enkelt drue vin, dog er de vigtigste vine hvide, der enten er helt udgærede og tørre eller ædelsøde. De er lavet af druer som er angrebet af ædel råddenskab, som giver en fantastisk smag.

Den største produktion findes i Weinviertel og Kamptal-Donauland, områderne producerer generelt vine af mere jævn standard.

De bedste vine fra østrig, er der en stor renhed og en fin balance i smagen.

 

Druer i østrigsk vin

De vigtigste hvidvinsdruer er den lokale specialitet grüner veltliner, der dækker 37% af hele arealet. Derudover dyrkes især welschriesling, og weißburgunder .

De gode rødvine laves især på zweigelt og blaufränkisch.

 

Vi arrangerer vinsmagning af østrigsk vin.

Der kan afholdes vinsmagning i vores restaurant i Store Kongensgade. Vi arrangerer gerne for mindre grupper. Desuden kan vi tilbyde vinsmagninger i private omgivelser, kontorer og foreninger. I løbet af året afholder vinotheket sine egne vinsmagninger som kan tilmeldes via e-mail.
Vores startpris ligger på 175,- for 5 forskellige vine og hertil kan vælges “Tapas” fra 125,-. Alle pølser mm som vi servere er egen import fra Bad Hofgastein

Send gerne en mail for yderligere info eller giv os et kald på 40633638